PRAVI KAOS NA A3: Sudarilo se čak 50-ak automobila – jedna je osoba poginula

Na južnoj kolničkoj traci autoceste A3 kod Nove Gradiške, oko 18,20 dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo više teretnih i osobnih automobila.

Jedna osoba je smrtno stradala, dok je više osoba ozlijeđeno. Trenutno je rad žurnih službi usmjeren na pomoć i izvlačenje osoba iz vozila, doznaje se iz PU brodsko-posavske.

Na mjestu događaja su policijski službenici te djelatnici Hitne medicinske pomoći,HAC-a i JVP.

Promet otežava gusta magla, te je promet trenutno zatvoren na južnoj kolničkoj traci autoceste A3 od Okučana do Nove Gradiške i preusmjeravan obilazno. Kolona je oko 1 km.

“Dogodile su se dvije prometne nesreće od kojih je u jednoj sudjelovalo više od 50 automobila. Jedna osoba je poginula, ali nam još nije poznat njen identitet. Tek treba utvrditi točan broj ozlijeđenih”, napominju iz PU brodsko-posavskoj.

U bolnicu u Novoj Gradiški primljeno je 11 ozlijeđenih. Potvrdio je to za RTL ravnatelj bolnice Josip Kolodziej: “Od 11 ljudi, njih četvero teško je ozlijeđeno dok su ostali lakše ozlijeđeni. Imali smo jednu operaciju”.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji, u nesreći je sudjelovalo 10 osobnih automobila, tri teretna vozila i jedan autobus.

Također danas oko 18.25 sati, zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći na sjevernoj kolničkoj traci autoceste A3 kod Zadubravlja, u kojoj su sudjelovala 3 vozila (teretni i osobni automobili), a u kojoj je jedna osoba ozlijeđena.