BAUK O PODJELI PLAŽA: Ako osvanu ograde, a Butković tvrdi da neće, na svaku ću staviti njegovu sliku

S plaže za osobe s invaliditetom na splitskom Žnjanu SDP-ovci su komentirali HDZ-ov prijedlog novog zakona o pomorskom dobru.

Izvor: Media servis

Potpredsjednik SDP-ovog saborskog Kluba zastupnika Arsen Bauk rekao je da se protive prijedlogu kojim će pomorsko dobro građanima biti manje dostupno iako ga resorni ministar Oleg Butković uvjerava u suprotno.

“(…) Jer će dio obale, dio plaža biti zatvoren za njih odnosno njihovo korištenje bit će ograničeno ili, kako mi to volimo reći, biti će zagrađene. U mom razgovoru s ministrom pomorstva, uvjerava me da to neće biti tako. Rekao sam mu da ću izjaviti da to vjeruje, a ako se to tako ne uspostavi, da ću na svaku ogradu koja bude postavljena temeljem tog zakona staviti njegovu sliku.”

Kritiku je uputila i SDP-ova gradonačelnica Supetra Ivana Marković.

“Ono što nam je u potpunosti neprihvatljivo jest podjela plaža na javne plaže i na plaže koje će biti na raspolaganju samo gostima hotela na način da će one biti definirane kao morske plaže hotela, kampova i turističkih resorta i moć će se povezivati u funkcionalnu cjelinu sa hotelima i na taj način će svim građanima biti onemogućen slobodan pristup pomorskom dobru.”