POZIV NA OSTAVKE: Zastupnik Vrkljan proziva Plenkovića, Marića i Malenicu – evo i zašto

Na njihov moral neću se referirati !! Politički da, kao zastupnik u Hrvatskom Saboru, pozivam ih da odstupe. Moraju prihvatiti odgovornost za nefunkcioniranje pravne države, bujanje korupcije i kriminala u državi.

Objavu saborskog zastupnika Milana Vrkljana prenosimo u cijelosti:

ZATVOR KAO ODVJETNIČKI URED
Hrvatska nije pravna država !

U svakoj zemlji EU takva konstatacija bila bi razlog za zabrinutost. To bi zahtjevalo trenutno očitovanje mnogih a posebno onih koji svojim radom ili neradom mogu tome pridonijeti.
Upravo to se događa ovih dana kad Kutinska zviždačica Adrijana Cvrtila prima na svoju adresu devetu krivični prijavu. Šest krivičnih prijava od kutinskog gradonačelnika Zlatka Babića i tri od njegovog suradnika Davora Kljakića.

Adrijana Cvrtila postala je poznata zviždačica kada je vrlo argumentirano ukazala na korupciju i mogući kriminal u Kutinskom komunalnom poduzeću. Kljajić i Babić trenutno su u istražnom zatvoru.
Apsurd našeg pravnog poretka, pravosuđa i vladavine prava je u tome što taj dvojac krivične prijave, protiv Andrijane Cvrtila, piše iz istražnog zatvora.

Očito dečki imaju informaciju da će biti zaštićeni. Pisanje krivičnih prijava iz istražnog zatvora u svim zemljama EU bio bi prepoznat kao neosporni oblik zastrašivanja svjedoka.

Ovakvo ponašanje osumnjičenih za najteža djela samo je nastavak korupcija, kriminala i nepotizma štićenih sa najviših politički pozicija u državi.

Podršku koji je Andrej Plenković dao bivšoj ministrici Žalac, neposredno nakon uhićenja, prvorazredni je politički skandal.

Može li se tragom toga očekivati tužba ministrice Žalac protiv europskih tužitelja?

Ista ta ministrica osumnjičena je od europskog tužiteljstva da je osigurala prihod od 16 milijuna kuna tvrtki sa jednlm zaposlenim!!

Više puta sam na to ukazivao u Saboru. Postavljao sam pitanje ministru Mariću, ministru Malenici i konačno samom premijeru Plenković.

Niti jedan od njih nije znao ništa a kasnije su navodno bili zatečeni uhićenjem.

Marić, Malenica i Plenković dobili su politički mandat da vode državu i postavlja se pitanje zašto oni to ne rade?

Oni nepogrešivo znaju koliko je neka kumica danas na placu izdala fiskaliziranih računa ali nisu znali da ministrica Žalac pljačka državni proračun. Čak i da nisu znali, što im nitko u Hrvatskoj ne vjeruje, odgovorni su moralno i politički.

Na njihov moral neću se referirati !!

Politički da, kao zastupnik u Hrvatskom Saboru, pozivam ih da odstupe.

Moraju prihvatiti odgovornost za nefunkcioniranje pravne države, bujanje korupcije i kriminala u državi.

Premijer Plenković tijekom posjete razorenoj Petrinji i bolnici u Sisku čuo je i vidio sav očaj i gnjev koja se nakupio u hrvatskom narodu. Takvi revolt naroda do sada nije osobno doživio niti jedan premijer. Što se čeka sa nužnim društvenim promjenama i tko ih ne dozvoli? Zaziva li netko smišljeno novi Šibenik, Split ili Markov trg? Kome to odgovara da po ulicama naših gradova poteče krv?
Hrvatskoj treba nova politička elita kojoj će fokus biti usmjeren prema rješavanju nagomilanih društvenih problema.

Potrebno je da vođenje Hrvatske preuzmu ljudi sa vizijom i novom političkom idejom. Ponizni i domoljubi. Nakon Franje Tuđmana na političkom polju nije se pojavio niti jedan političar koji je pokušao okupiti hrvatski narod oko nove ideje. Vrijeme je za nove ljude, nove političke ideje.

Hrvatska je nezavršeni projekt.

Bez nove političke vizije, spremnosti na žrtvu osobnu i kolektivnu nema nam izlaska iz krize.

Političke opcije koje su vodile Hrvatsku posljednjih dvadeset godina potrošene su i daljnje održavanje na vlasti samo je beskorisno trošenje vremena.

Treba nam Pravedna Hrvatska.