POVRATAK TINA SRBIĆA: Nakon gotovo godinu dana ponovno na natjecanju

Hrvatska reprezentacija u sportskoj gimnastici otputovala je u mađarski Szombathely koji je od petka do nedjelje domaćin turnira Svjetskog kupa.

Izvor: Media servis

Svi sudionici bili su obavezni obaviti najmanje dva testiranja na koronavirus uoči natjecanja, a nalazi cijele naše delegacije su negativni. Nastupu se posebno veseli najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić kojemu će ovo biti prvo međunarodno natjecanje nakon gotovo godinu dana.

Posljednji je put nastupao 13. listopada 2019. kada je u Stuttgartu osvojio svjetsko srebro, zatim ga je zaustavila pandemija koronavirusa zbog koje je na nekoliko mjeseci stao i cijeli gimnastički svijet.

“Imali smo naše interno natjecanje CRO-GYM lige i vidio sam da svi odlično treniraju, pogotovo Ude, Seligman i ja. Spreman sam kao da idem na svjetsko prvenstvo. Radit ću vježbu koja će biti jačine koju sam radio u Stuttgartu kada sam bio drugi. Nećemo ovaj put ići na jače vježbe, iako njih radim na treningu. Prvo je natjecanje pa da se uhodam”, izjavio je Srbić koji nastupa u vježbi na preči.

Uz Srbića tu su još i Filip Ude te Robert Seligman na konju s hvataljkama, Tijana Korent u preskoku, Christina Zwicker na gredi i tlu te Tina Zelčić na gredi. Kvalifikacije naših predstavnika na rasporedu su sutra, dok su finala u subotu i nedjelju. Sva tri dana natjecanje počinje od 15 sati.

Komentiraj