POVJERENSTVO KBC-a SESTRE MILOSRDNICE: Nije bilo stručnih grešaka u slučaju pacijentice Line Budak

Povjerenstvo za unutarnji nadzor i kontrolu rada KBC-a Sestre milosrdnice zaključilo je da nije bilo greške u liječenju Line Budak u Klinici za tumore, ali je istaknulo nužnost rada na poboljšanju komunikacije.

Izvor: Media servis

Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagić priopćio je zaključak povjerestva koje je istraživalo eventualne pogreške u liječenju pacijentice Line Budak na klinici za tumore.

“Povjerenstvo je utvrdilo da nije utvrđena stručna greška u dijagnostičko terapijskom postupku pacijentice Line Budak. Povjerenstvo smatra da je pacijentica dobila jasne pisane upute za daljnji dijagnostički postupak koji je jednak za sve pacijente koji se obrađuju i liječe pod navedenom dijagnozom u Klinici za tumore.”

Podsjetimo, Budak je prozvala liječnike Klinike za tumore da joj nisu javili rezultate pretraga. Ravnatelj Vagić kaže da se pacijenti sa svim sumnjama u postupku dijagnoze za sve nejasnoće primaju bez narudžbe..

“Kod pacijentice Line Budak nažalost došlo je do neželjene odgode u tom postupku, te iako je to prvi i jedini ovakav slučaj od kada djeluje Klinika za tumore, smatramo da je potrebno raditi na ukupnom procesu unaprjeđenja sustava komunikacije i protokola svih dionika u postupku dijagnostike i liječenja.

“Pacijenti će se ubuduće obavijestiti mailom ili SMS-om”,najavio je ravnatelj: “Probat ćemo napraviti automatizirani sustav koji će javiti pacijentu da je nalaz gotov. Jednom kad nalaz uđe u e-karton liječnik bi i dalje trebao objasniti dijagnozu, naglasio je Vagić.