POVJERENSTVO ISTRAŽUJE ĆORIĆA: Družio se u Kovačevićevom “klubu”, a Janaf mu spada u resor

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je otvorilo predmet protiv ministra Tomislava Ćorića zbog njegova druženja u Klubu Dragana Kovačevića u Slovenskoj 9, piše Telegram

Postupak je, prema odgovoru iz Povjerenstva, “povodom okolnosti da je kao ministar zaštite okoliša i energetike sudjelovao u postupku izbora Dragana Kovačevića za predsjednika Uprave trgovačkog društva Jadranski naftovod d.d., a javno je deklarirao kako je posjećivao tzv. ‘klub’ u vlasništvu njegovog trgovačkog društva”. 

Podsjećamo, već je u ponedjeljak u RTL Direktu predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković neizravno rekla kako bi Povjerenstvo moglo pokrenuti postupak

 “Vi imate u čitavom tom nizu osoba koje su tamo bile i ministra koji je u tom trenutku zadužen za energetiku, a u tom resoru je i Janaf. U trenutku kada on, navodno, boravi u tom klubu, paralelno ide imenovanje članova Uprave Janaf. U isto vrijeme je ministar i na čelu Povjerenstva koji provodi intervjue s kandidatima. Znači provodi intervuje i potpisuje zaključak koji ide prema Vladi s prijedlogom Uprave, a s istim tim čovjekom kojeg zapravo predlaže je u klubu. Čovjek ga očito poziva privatno da jedu, piju, da se zabavljaju, što li već rade”, kazala je Novaković u Direktu. 

“Pitanje je možete li biti nepristrani koju ćete predložiti za imenovanje, a ta ista osoba vas poziva da kod nje u privatnom prostoru se družite, pijete jedete…”, dodala je, piše RTL.

Komentiraj