POTICAO NA NASILJE I MRŽNJU: Vjeroučitelj koji bi strijeljao Mesića i Pusić završio u zatvoru

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Krešimir Bagarić, zagrebački vjeroučitelj, završio je u istražnom zatvoru zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv javnog reda javnim poticanjem na nasilje i mržnju.

U priopćenju DORH-a na internetskim stranicama stoji:

“U Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu ispitan je hrvatski državljanin (1979.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv javnog reda javnim poticanjem na nasilje i mržnju iz članka 325. stavka 1. Kaznenog zakona. (29. 12. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je 38-godišnjak 29. studenog 2017. od 14,00 do 14,45 sati tijekom nastave vjeronauka u osmom razredu jedne zagrebačke osnovne škole, svjestan svog utjecaja i autoriteta kao nastavnika; u nakani izazivanja netrpeljivosti i spremnosti na nasilno ponašanje prema pripadnicima srpske nacionalnosti i muslimanske vjeroispovjesti; podučavajući djecu kao vjeroučitelj iznosio diskriminatorne stavove te iskazivao prijezir i nesnošljivost prema pripadnicima spomenute nacionalnosti i vjeroispovjesti.

Osnovano se sumnja da je time nametao učenicima iznesene stavove te izazivao osjećaje mržnje, odbojnosti i prihvaćanja agresije prema dvjema osobama, kao i pripadnicima srpske nacionalnosti i muslimanske vjeroispovjesti.

Ovo je državno odvjetništvo podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 38-godišnjaka na temelju članka 123. stavka 1. točke 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku. Sudac istrage djelomično je prihvatio prijedlog i odredio istražni zatvor temeljem članka 123. stavka 1. točke 2. ZKP-a”.

Podsjetimo, vjeroučitelj je osmašima u OŠ Matija Gubec u Zagrebu objašnjavao na svoj način Oluju, pa je rekao: “Mi smo budale, trebali smo pustiti dva koridora. Jedan do Zagreba, a drugi do Rijeke. Pa kad im ponabijaju glave na kolac onda da uđemo….”

Pohvalio je i zločine koje je Ratko Mladić napravio nad Bošnjacima.“Ispada da je đeneral bio u pravu. On je svoje zaštitio. Đeneral je bio u pravu za srpske interese. A mi imamo dudeke….”pojašnjavao je među ostalim djeci, a potom i rekao koga bi trebalo ubiti. “Za ovo bi trebalo objesiti dva bivša predsjednika i jednu bivšu ministricu vanjskih poslova, ali odmah….”

Bio je to samo mali dio njegovog sijanja mržnje pred djecom.

Snimku koju je objavio Index možete poslušati OVDJE.

PISALI SMO:

RAVNATELJICA KLINGER: Vjeroučitelju Bagariću izvanredni otkaz, a i DORH će pokrenuti postupak – čitajte OVDJE.

Komentiraj