POSJETILE KLINIKU SUVAG: Sanja Musić Milanović i španjolska kraljica Leticija s djecom

Supruga predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Sanja Musić Milanović i Njezino Veličanstvo Leticija, kraljica Španjolske, posjetile su danas Polikliniku za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG u Zagrebu.

Izvor: Media servis

Uz stručno vodstvo ravnateljice prof. dr. sc. Katarine Pavičić Dokoze, supruga predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Sanja Musić Milanović i Njezino Veličanstvo Leticija, kraljica Španjolske, obišle su Dječji vrtić Poliklinike SUVAG u kojem je prezentiran Laboratorij multisenzorike te su održana kraća stručna izlaganja o metodama stimulacije pokretom, fonetskoj ritmici – glazbenim stimulacijama i stimulacijama pokretom, kao i o individualnoj slušno-govornoj rehabilitaciji.

Prigodno je prezentirana i metoda fonetske korekcije u učenju španjolskog jezika. Predstavljen je rad Poliklinike SUVAG Zagreb, zdravstvene ustanove koja je tijekom 60 godina djelovanja izrasla u najveći rehabilitacijski centar regije, kao i svjetski centar za edukaciju stručnjaka za primjenu verbotonalne metode čiji je autor akademik Petar Guberina.

U dvorišnom prostoru na multisenzoričkom igralištu poliklinike Njezinom Veličanstvu španjolskoj kraljici Leticiji prezentirana je aktivnost „Poligoni za tjelesnu aktivnost školske djece“ koja se provodi u sklopu Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“. Poligon za tjelesnu aktivnost školske djece, kojeg su učenici tijekom posjeta koristili, osmišljen je kao pomoć pri provedbi nastave Tjelesne i zdravstvene kulture diljem Hrvatske u onim školama koje nemaju potrebne materijalne, tehničke i prostorne uvjete, a s ciljem održavanja, unapređenja i promicanja zdravlja i tjelesne aktivnosti.

Poligone za tjelesnu aktivnost školske djece nagradila je Europska komisija kao jedan od 16 najboljih modela dobre prakse iz resora zdravstva, edukacije i sporta vezanih uz provedbu Cilja 3. Zdravlje koji je jedan od 17 Globalnih ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda. U Dječjem vrtiću Poliklinike SUVAG također je predstavljena i edukativna slikovnica „Živjeti zdravo u vrtiću“ dramaturškim prikazom priče i izvođenjem pjesmice. Uz suprugu predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Sanju Musić Milanović bila je Jadranka Žarković, savjetnica Predsjednika Republike za odgoj i obrazovanje, a uz Njezino Veličanstvo Leticiju, kraljicu Španjolske bio je José Manuel Zuleta y Alejandro, predstojnik Ureda Njezinog Veličanstva Kraljice.