POSAO NE SAMO ZA HNS: Torcidaši sa starim pokličima: “Ubij Srbina”, “Srbe na vrbe” i “Za dom spremni”

hajduk, dinamo, baklje

Opet će HNS imati posla s Hajdukom i opet će neke vruće glave tvrditi kako netko ima nešto protiv Hajduka, a za sve su se pobrinuli neki navijači više nego neprimjerenim ponašanjem.

Osim što se na derbiju između Dinama i Hajduka u Splitu uglavnom uvijek utakmica igra u neregularnim uvjetima, pod bakljama, čulo se i navijanje zbog kojeg će platiti Hajduk.

Već u zagrijavanju Torcidaši su uzvikivali tradicionalne pokliče “Ubij Srbina”, “Srbe na vrbe” i “Za dom spremni”.

Vikalo se i “Vukovar, Vukovar”. Mahalo se i zastavama HOS-a, a istaknut je i transparent: “Bratimljenje nije opcija. Torcida protiv Yugolige”.

Vidljiv je i već stalni transparent: “Protiv lopova i mafije za jaču ligu Zakonom o sportu”.

Sve u svemu opet posao za HNS zbog diskriminacije i poziva na nasilje. A stvarno je već postalo glupo pitati do kada će se blago gledati na to da su utakmice u Splitu između Dinama i Hajduka uvijek prekidane bakljadom. Čeka li se neka teža ozljeda nekog igrača ili navijača?

Osim toga i nesportsko ponašanje nakon sučevog zvižduka, kada se mladi branič Šimić želio obračunati sa sucem Zebecom.

Zaletio se na travnjak prema njemu, želeći ga je udariti, ali su srećom priskočili suigrači i izveli ga s terena kako ne bi došlo još do većeg incidenta.

Mario Branco, sportski direktor Hajduka, umjesto da smanji tenzije, pred svlačionicom se unosio u lice sucu Zebecu, vidno uzrujan.

Zar doista nisu u stanju podnijeti poraz nakon slabe igre, te alibi uvijek traže u sucu ili nekom izvan njihovog kruga. Vrijeme je da pogledaju u svoje dvorište.

 

 

Komentiraj