NA POLJUDU UZ BAKLJE: Soudani donio pobjedu i tri boda za Dinamo

hajduk, dinamo

Na Poljudu su igrali derbi Dinamo i Hajduk, u posljednjem, 20. kolu prvog dijela prvenstva, a Dinamo je zahvaljujući zgoditku Soudanija i sudačkoj nadoknadi ostao u utrci za prvaka.

Rijeka je već ranije postala jesenski prvak, sa šest bodova više od Dinama i čak 12 više od Hajduka. Ipak, Rijeci je ishod današnjeg derbija bio jako važan.

Moglo bi se reći da se do 20. minute zapravo ništa nije niti dogodilo. Potom, dvije velike prilike za Dinamo i dvije velike obrane Dantea Stipice! Najprije je Jonas opalio s 20-ak metara u donji lijevi kut, ali golman to brani. Odbija loptu  Stipica, na nju natrčava Soudani, ali Hajdukov vratar se baca i skida ovaj pokušaj. hajduk, dinamo, baklje

Igralo se skoro sat vremena, dok je konačno Hajduk učinio nešto. Vlašić i Juranović su kombinirali u 57. minuti na desnoj strani, Vlašić je dobro centrirao pred gol, skače Erceg, ali glavom puca ravno u Livakovića.Dinamo je pokušao ubacivanjem Hodžića i potom Ćorića doći do tri boda, jer mu neriješeno ne znači mnogo u utrci s Rijekom za prvaka. I Dinamo je pritisnuo i stvorio nekoliko prilika.

Poletjele su baklje na teren u trenucima Dinamove dominacije. Mali prekid, a potom opet nešto prilika za Dinamo, ali bez rezultata. Utakmica je produžena u sudačkoj nadoknadi za sedam minuta. I onda Soudani, kojeg nije bilo nigdje, a bljesak i bijeg u 92. minuti. Soudani na sceni i velikih 1-0 za Dinamo! Na kraju je još i Šimić iz Hajduka zaradio crveni karton iz čistoga mira, jer je izgubio živce, te udario Ćorića.

Komentiraj