PORUKA ZNANSTVENIKA ĐIKIĆA: Treba se cijepiti protiv gripe – svi u mojoj obitelji to čine

U Rijeci se održava prvi u nizu od pet interdisciplinarnih znanstvenih skupova posvećenih bolesti COVID-19 pod nazivom “Advancement in Virology Research – an Opportunity to Improve International Impact of the University of Rijeka”.

Novinarima se obratio i eminentni znastvenik Ivan Đikić, koji je kazao kako je cilj ovakvih konferencija naučiti kako kontrolirati bolesti COVID-19.

“Ovi su brojevi danas posljedica našeg ponašanja prije mjesec dana. Vjerujem da će oni sada polako padati, ali virus je jako proširen u javnosti, po cijeloj Hrvatskoj, i moglo bi se dogoditi da će povratkom u zatvorene prostore i pojavom drugih respiratornih bolesti situacija postati kompliciranija. Moramo poslati važne poruke – treba se cijepiti protiv gripe i odgovorno se ponašati. I ja osobno i moja obitelj svake se godine cijepimo. Na taj ćemo način pomoći i zdravstvenom sustavu”, kazao je Đikić, kako piše Dnevnik.hr.

O radu Nacionalnog stožera je rekao: “U početku smo ga svi hvalili, ali kada je došlo ljeto stožer je počeo pod utjecajem politike donositi krive odluke. Greška je bila nepotrebno otvoriti noćne klubove i slati poruke da virus nije opasan. Ljudi su se opustili i mislili da smo pobijedili virus, to su bile političke poruke. Sada su se uozbiljili, vidi se da više rade”.

Komentiraj