POLITIKA: Lazar Grujić – Od afere do afere, političari su spremni na sve

lazar_grujic_05

Piše: Lazar Grujić,

predsjednik Stranke umirovljenika

Svakodnevno možemo pročitati ili pogledati u medijima kako su se zgodna djevojka i mladić zaljubili, oženili, osnovali obitelj ili slično! Pitanje je što je s ostalima koji su manje zgodni i atraktivni?

Imaju li oni pravo na ljubav, obitelj ili poslovni uspjeh? Naravno kako se takva pitanja nisu postavljala prije informatičke i medijske revolucije koja je donijela, osim mnogih korisnih stvari i možda isto toliko štetnih. Sada najednom sve djevojke žele biti vitke, mršave, našminkane, a svi mladići žele postati nogometaši, vlasnici skupih vozila ili brodova.

Uzor su im postali tko drugi nego vrlo maleni broj bogataša i njihove djece i medijska slika o njihovom životu.

Dobro to znaju i političari koji bespoštedno koriste ovu polugu utjecaja na ljudsku psihu u svoje svrhe. Stoga i ravnatelje nacionalnih medijskih kuća biraju političari ali i nacionalne izvještajne agencije (HINA).

Nakon ovog uvoda potpuno će svima biti jasno kako je propali pokušaj nabave polovnih zrakoplova svojim istupom medijski prekrio premijer. Pokušavši fizički nasrnuti na saborskog zastupnika preuzeo je na sebe balast s kojim se njegov ministar i potpredsjednik vlade nije mogao nositi. Medijski vrlo zanimljiva priča i posve neočekivana od jednog smirenog i rekli bismo uljuđenog čovjeka koji je, kako je rekao bivši premijer Milanović, jeo iz zlatne žlice.

No kako bi se i taj ispad sanirao pojavio se novi spin s lažnim fotografijama koje su ipak nekako dospjele u javnost.

Glavni je sada akter drugi potpredsjednik vlade i otvoren je novi medijski front. No pomalo je otupljena oštrica svih tih eskapada i svi smo se već navikli na takve ispade
koji su nam već postali normalni.

Ipak očekujemo još jedan dodatni udarac i prodavanje magle kako bi se cijela proces zaokružio i završio tamo i gdje je počeo, a to znači nigdje. U maniri američkog PR stručnjaka Browna koji je donedavno žario i palio po Hrvatskoj i pri tom ubirao znatne honorare izgleda kako netko ide njegovim stopama. Je li to bivši vladin PR plaćenik koji sada radi iz sjene ili netko još neimenovan za sada nemamo odgovor.

Uvjereni smo samo kako to nije proizvod aktualnog vladinog glasnogovornika koji je premlad i na prvi pogled pošten i dobrohotan. Bilo kako bilo nema puno domaćih stručnjaka ili bolje rečeno bezempatičnih i ljudskim karakternim osobinama osakaćenih osoba koje bi to bile spremne odraditi. Bez obzira na novce i druge materijalne poticaje koje im se nude.

Nažalost među korisnicima ovakvim moralno degradiranih poduzetnika danas je najviše političara.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!