OREŠKOVIĆ IZ OČEVOG KRAJA: Lika je personifikacija otete države gdje odlučuju lažni domoljubi

“Moja realna opcija je pobijediti na parlamentarnim izborima za dvije godine. To je ono za što se ja zalažem. Ne zbog funkcije, nego jer mi je stalo da ljudi ovdje dobro žive. To danas ne možemo, jer smo krivim ljudima dali šansu”, rekla je među ostalim Dalija Orešković, čelnica novoosnovane stranke START u Ličkom Osiku, gdje je na neki način započela i kampanju.

Stranka će, rekla je, ipak imati predsjedničkog kandidata, ali ime nije otkrila.

Snimku ozjave i svoj komentar Orešković je objavila na Facebooku:

Mi jesmo osnovali stranku, ali gradimo pokret. Danas niti jedna stranka u Hrvatskoj nema ljudskih kapaciteta za rješavanje najkrupnijih problema koje naše društvo ima, zato smo otvoreni prema svima koji žele bolje i poštenije društvo, društvo iz kojeg naši mladi neće bježati, nego koje ćemo skupa graditi kao bolje mjesto za život.

U društvu u kojem suvisla i dugoročna politika uopće ne postoji mi se nećemo s njima igrati politike nego ćemo se sustavno i beskompromisno boriti za pristojno, školovano i civilizirano društvo u kojem nas neće vrijeđati i ponižavati oni koji misle i rade samo za vlastitu korist, na štetu budućnosti svih nas, a naročito na štetu naše djece.

Lika je personifikacija otete države, u kojoj su otete sve lokalne i regionalne institucije, gdje lažni domoljubi pod dirigentskom palicom Dade Milinovića i HDZ-a, određuju tko će se gdje zaposliti, tko će kad doći na liječnički pregled, i koliko će se puta asfaltirati ista cesta po abnormalno visokoj cijeni.

Lika odumire, Lika je potpuno raseljena, iz nje bježe i mladi i stari i to zbog toga što su izgubili svaku nadu u budućnost, izgubili su vjeru da je moguće dokinuti političko nasilje koje se provodi nad svakim pojedincem Ličko-senjske županije.

Lika nije iskoristila svoje prilike koje su joj priroda i povijesne okolnosti dali – nije iskoristila Plitvička jezera da kreira turistički proizvod i brendira cijelu Liku, nije u turističkom i gospodarskom smislu iskoristila rodnu kuću Ante Starčevića, oca moderne hrvatske domovine, nije iskoristila niti Nikolu Teslu, jednog od najvećih svjetskih genijalaca ikad.

Nama je Lika jednako važna kao i svaki kutak naše domovine. Nama je Lika važnija od Bruxellesa. Mi želimo svoj put za izbore za Europski parlament početi graditi ovdje, danas u Lici, u Širokoj Kuli. Zato smo počeli razgovarati s ljudima na terenu koji žele promjenu i koji su spremni politički se aktivirati. Neki od njih nikad nisu izašli na izbore, ali im je dosta, puna im je kapa nasilja kojim ih politika gazi i napada ono malo dostojanstva koje im je preostalo nakon 25 godina sustavnog silovanja, maltretiranja i ‘preodgajanja’ – a što je rezultiralo masovnim iseljavanjem, takoreći protjerivanjem.

Naša borba za vraćanjem otete države počinje danas u Lici”.

Komentiraj