POLICIJA UPOZORAVA: “Kruži nigerijska prijevara” – ne odgovarajte na pisma

Iz PU karlovačke su upozorili građane na nove, tzv. nigerijske prijevare, odnosno pripremnim radnjama radi počinjenja prijevare te je dovoljno ne odgovarati i ne kontaktirati pošiljatelja

Policija je zaprimila informaciju hrvatske državljanke, starije životne dobi, o tome da joj je na kućnu adresu pristiglo pismo osobe koja se predstavlja kao odvjetnik koji ju obavještava o nasljedstvu u novcu od mogućeg člana dalje obitelji.

Na taj način pošiljatelj pokušava dovesti u zabludu primatelja da ga kontaktira putem telefona ili e-maila i ostvari daljnji kontakt radi ostvarivanja novčane naknade.

Obzirom da postoji mogućnost da je više građana, posebice osoba starije životne dobi, zaprimilo predmetna pisma, kao i da na opisani način građani mogu postati žrtve prijevare, upozoravamo ih da u ovakvim slučajevima ne stupaju u kontakt s pošiljateljem kako ne bi postali žrtve kaznenog djela.

Upozoravamo građane da se radi o tzv. nigerijskoj prijevari, odnosno pripremnim radnjama radi počinjenja prijevare te je dovoljno ne odgovarati i ne kontaktirati pošiljatelja.

Izvor: PU karlovačka