JAHTA IRENA VU DOBILA KRILA: Policija i USKOK u Betini – nekoliko uhićenja

Danas je u sjedištu kriminalističke policije u Splitu ispitano nekoliko osoba zbog nestanka ruske jahte Irina Vu, obavijestila je policija. Kriminalističkim istraživanjem koordinira Ravnateljstvo policije.

Kriminalističkim je istraživanjem obuhvaćeno ukupno osam osoba. Šest osoba je s područja Splitsko-dalmatinske, a dvije osobe s područja Šibensko-kninske. Zasad su službeno uhićene četiri osobe.

USKOK i policija tijekom dana stigli su i u brodogradilište Betina.

Vezano uz isplovljavanje plovila IRINA VU iz Republike Hrvatske u listopadu 2022. godine, a koje se nalazilo pod međunarodnim mjerama ograničavanja, policijski službenici su tijekom jutra na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske doveli nekoliko osoba na kriminalističko istraživanje. Istovremeno su izvršili pretrage doma i drugih prostorija na više lokacija.

Podsjetimo, početkom siječnja otkriveno je da je luksuzna jahta nestala iz luke u Betini, a službeno je bila na popisu zamrznute imovine. Inače vrijednosti od oko 5 milijuna eura, nalazi se u vlasništvu tvrtke ruske oligarške obitelji bliske Vladimiru Putinu – Alishera Usmanova i Irine Usmanove.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!