POLICIJA U AKCIJI: Upali u obiteljsku kuću Franje Varge u Belišću

Podijelite članak

U obiteljsku kuću Franje Varge u Belišću, jutros je upala policija, gdje vrši pretragu, neslužbeno je potvrđeno za N1.

Mario Poljak, Vargin odvjetnik, rekao je za N1 kako je razlog pretrage “povreda tajnosti postupka”, te da on uopće ne razumije kako je to moguće.

Podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku nedavno je otvorilo istragu protiv Milijana i Joze Brkića, Franje Varge i Blaža Curića ,zbog presretanja mailova i proglasilo ju tajnom.

O lažnim SMS-ovima Varga je po najavama odlučio progovoriti te je prošloga tjedna zatražio sastanak u Državnom odvjetništvu.

“Zatražili smo, moj odvjetnik i ja, sastanak u Državnom odvjetništvu, kako bih im rekao tko mi je dao SMS-ove za koje me se tereti. Razgovarali smo o tome s tužiteljem Svenom Miškovićem, pristao je i rekao kako će nas nazvati i javiti kada da dođemo na razgovor, bit će to idući tjedan. Reći ću sve nakon tog ispitivanja”, rekao je Franjo Varga.

Nacional je pak danas objavio da je prije nešto više od godinu dana Blaž Curić, kum Milijana Brkića, potpredsjednika Sabora i zamjenika predsjednika HDZ-a, zatražio od Franje Varge, ključnog protagonista afere SMS, da nadzire elektronsku poštu ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

O pretresu Vargine kuće u policijskom se priopćenju kaže:

“Policijski službenici Ravnateljstva policije, temeljem naloga nadležnog Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu, provode kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom starim 37 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Odavanje službene tajne“ iz članka 300. Kaznenog zakona i „Povreda tajnosti postupka“ iz članka 307. Kaznenog zakona.

Sumnja se da je 37-godišnjak tijekom ožujka i travnja ove godine drugim osobama neovlašteno ustupio podatke iz istraživanja koje se protiv njega i drugih osumnjičenika provodi, a koje istraživanje je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku proglasilo tajnim.

Navedeni 37-godišnjak nazočio je tijekom jutra pretrazi obiteljske kuće u Belišću koju po nalogu nadležnog suda u Osijeku pretražuju policijski službenici.

Po završetku kriminalističkog istraživanja o rezultatima provedenih radnji bit će obaviješteno nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu”.

Komentiraj