PLINARA ZAGREB: Ponuda poduzetnicima – dug za plin u šest rata bez kamata

Gradska plinara Zagreb Opskrba ponudila je poduzetnicima mogućnost da dug za račune za plin otplate u šest rata bez kamata.

”Odgoda se odnosi na neplaćene račune za isporuku plina od 1. studenog 2021. godine. Poduzetnici bi time bili oslobođeni plaćanja kamata za obračunatu potrošnju u navedenom periodu.

Time GPZO nastoji izaći u susret poduzetnicima u skladu sa svojim mogućnostima i pomoći im prebroditi ovo razdoblje u kojem je došlo do značajnih poremećaja u cijeni plina na svjetskom tržištu.

Gradska plinara Zagreb Opskrba podsjeća da svi kupci koji su proveli otvoreni postupak javne nabave po fiksnoj cijeni i dalje imaju tu istu fiksnu cijenu, jer legislativa vezana za otvoreni postupak javne nabave tako propisuje. Ti su uvjeti obvezujući za sve opskrbljivače.

One ustanove i poduzeća koji se nisu odlučili za ugovaranje cijene kroz otvoreni postupak javne nabave, dobili su aneks ugovora zbog promijenjenih tržišnih uvjeta i poskupljena plina na svjetskoj burzi, sukladno uvjetima prvotnoga ugovora”, priopćili su iz Zagrebačkog holdinga.