DRAMA NA CESTI: Bježao policiji, probio rampu, sletio u provaliju – jedna osoba mrtva, više ozlijeđenih

Danas oko 13.10 sati policija je zaprimila dojavu djelatnika Hitne medicinske pomoći o prometnoj nesreći na državnoj cesti D3, na dionici između Kraljevog Jarka i Rogoznog, javila je PU primorsko-goranska.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici zatekli su osobno vozilo u kojem se nalazila jedna smrtno stradala osoba te nekoliko ozlijeđenih osoba.

Prema dosad utvrđenom do slijetanja navedenog vozila ispod razine ceste u provaliju dubine 20-ak metra došlo je zbog brzine neprilagođene uvjetima i stanju kolnika koji je bio mokar i sklizak od kiše.

Radi se o osobnom automobilu, stranih registracijskih oznaka, koje su danas oko 12.20 sati na autocesti A6 pokušali zaustaviti policijski službenici tijekom pojačanog postupanja sprječavanja nezakonitih migracija, a koje vozilo se nije zaustavilo policijskim službenicima pa niti na naplatnoj postaji Delnice-Lučice već je probilo spuštenu rampu nakon čega je vozač s vozilom pobjegao.

Dakle, nakon što je vozač s vozilom pobjegao, odnosno izgubio se policijskim službenicima iz vidokruga, vozilo je po dojavi djelatnika Hitne medicinske pomoći uočeno na udaljenosti 15-ak kilometara od naplatne postaje, koju je ranije vozač probio s vozilom.

Svim ozlijeđenim osobama pružena je liječnika pomoć.

Na mjestu prometne nesreće, između Kraljevog Jarka i Rogoznog, u tijeku je očevid kojim rukovodi zamjenica općinske državne odvjetnice.

Naglašavamo da policijski službenici tragaju za osobom koja se, najvjerojatnije u svojstvu vozača, nalazila u vozilu.