PLENKOVIĆ SE ZAIGRAO: Imenovao vjenčanog kuma za veleposlanika, a zbrinuo i ujaka i sestričnu

andrej plenković, h

Tri su prijave za sukob interesa stigle u Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa protiv predsjednika Vlade.

Nakon što je Mostov Miro Bulj obavijestio javnost da je podnio prijavu protic Andreja Plenkovića jer je svog vjenčanog kuma imenovao veleposlanikom u Londonu, došle su nove.

Jedna je u svezi s premijerovom sestričnom, koja je imenovana za direktoricu ureda HTZ-a u Münchenu, a druga u svezi njezina oca, Plenkovićeva ujaka, koji je ušao u Upravno vijeće Parka prirode Biokovo.

Naravno, u HDZ-u će reći kako su dobili posao sposobni, kako je sve zakonito, kako i ti ljudi imaju pravo na rad.

Ali, postavlja se i pitanje bi li oni u konkurenciji za ta radna mjesta prošli da se nije znalo da su Plenkovićevi rođaci ili kumovi?

Ne treba sumnjati na sposobnost recimo Vlade Pokaza, ali bi li on dobio to mjesto da nije premijerov vjenčani kum?

Da slanje Nere Miličić u München nema veze s premijerom Plenkovićem, tvrdi ministar turizma Gari Capelli. A što bi drugo tvrdio nego da je sve bilo zakonito i da Miličić to zaslužuje.

No, bi li zaslužila da nije Plenkovićeva sestrična? Bi li prošla da nije kći Marka Raosa, brata Plenkovićeve majke Vjekoslave Raos? Bi li bila najbolja od svih kandidata?

Plenkovićev ujak Marko Raos, podsjetimo, najprije je postavljanja na drugo mjesto liste HDZ-a na lokalnim izborima u Makarskoj, sad je imenovan u četveročlano Upravno vijeće Parka prirode Biokovo. Bi li bio tamo da nije Plenkovićev ujak?

U svim tim pitanjima, točnije odgovorima, i leži prava priča o sukobu interesa.