PLENKOVIĆ S GOTOVINOM: Položili vijenac za sve branitelje stradale u VRO Maslenica

Premijer Andrej Plenković u posjetu je Zadarskoj županiji i otoku Pagu.

Izvor: Media servis

Posjet je započeo u Maslenici gdje je kod Spomen obilježja križa za sve poginule hrvatske branitelje u Vojno redarstvenoj operaciji Maslenica položio vijenac. Tamo je bio i Ante Gotovina.

“Danas uoči 29. obljetnice VRO Maslenice kojom je oslobođen veliki dio hrvatskog teritorija ovdje u zadarskog zaleđa, u kojem je tada još okupirana Hrvatska učinjena prohodnijom, je prigoda da se prisjetimo svih hrvatskih branitelja, vojnika i policajaca, koji su dali svoj živote za hrvatsku slobodi u državu Hrvatsku”, poručio je premijer Plenković.

“Do kraja godine, do jeseni, imali smo gotovo 180 poginulih i više stotina teže i lakše ranjenih i tim ljudima odajemo počast. Oni su zaslužni što danas imamo suverenu državu, sigurnu državu i slobodno društvo”, rekao je Gotovina.

Potom je Plenković otišao na otok Pag kako bi posjetio Pašku siranu, a sudjelovat će i na svečanosti dodjele oznake “Hrvatski otočni proizvod” za 2020. i 2021. godinu.

Na rasporedu su i sastanci s gradonačelnikom Novalje Ivanom Dabom i županom Ličko-senjske županije Ernestom Petryjem, a posjet će završiti u Zadru, na sastanku sa županom Zadarske županije Božidarom Longinom i gradonačelnikom Zadra Brankom Dukićem. Uz predsjednika Vlade su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.