NAPALA GA DIVLJA SVINJA: Kod Lovrana jedva izvukao živu glavu

Muškarac iz mjesta Dobreć pored Lovrana jedva je izvukao živu glavu kada ga je 19. siječnja prilikom šetnje napala divlja svinja i teško ozlijedila.

“Oko 17.00 sati šetao sam psa cestom u selu Dobreć iznad Lovrana. Zapazio sam tri mlada vepra otprilike trideset metara ispred sebe. Stao sam i počeo se udaljavati s mjesta gdje sam ugledao mlade veprove, misleći da je majka ispred njih. Moja procjena je bila pogrešna jer me je nakon nekoliko sekundi veprica napala. Doletjela je s desne strane, udarila me u bedro, a ja sam od siline udarca odletio oko metar i pol i pao na rub asfalta. Bedro mi je počelo jako krvariti…”, ispričao je Borut Hofbauer za Novi list.

Opisao je kako se rvao s njom, a ona mu je zadavala rane. “Udarao sam je šakom i kasnije kamenom u predio vrata, tj. grkljana. Počela je hroptati, sliniti i krvariti iz usta. Kako sam obilno krvario iz bedra i glave, nisam je mogao više držati i nasreću kad je ustala, pobjegla je u smjeru gdje sam uočio mlade”.

Jedva je došao, kaže, do prvog susjeda koji je bio ispred kuće. “Pomogao mi je da dođem kući jer zbog krvarenja i udarca u bedro nisam se mogao osloniti na povrijeđenu nogu, a zbog krvarenja iz glave, krv mi je ulazila u oči, nisam ni dobro vidio”.