PLENKOVIĆ O ZASTUPNICIMA KOJI SU REKLI “NE”: Politički patuljci i kukavice nisu u stanju donijeti pravu odluku

“Ovaj današnji događaj je velika razdjelnica u političkom životu Hrvatske koja dijeli ozbiljne, odgovorne, one koje štite nacionalne interese, a tu ubrajam parlamentarnu većinu i ovih 20 dodatnih zastupnika, od političkih patuljaka i kukavica koji nisu bili u stanju donijeti pravu odluku”, poručio je nakon što nije uspio skupiti 101 ruku na glasovanju za obuku ukrajinskih vojnika.

Oni će sa svojim neglasanjem za ovu odluku živjeti dugo i živjet će sa stigmom, dodao je.

“Potrudit ćemo se da ih ta stigma prati i da hrvatski građani i hrvatski narod dobro znaju kako su nas onemogućili da budemo na razini odgovornosti države za koju se mi svakim danom trudimo da bude odgovorna članica međunarodne zajednice”, rekao je, kako prenosi Dnevnik.hr.

Podsjetio je pritom da Hrvatska već niz godina nije u SFRJ, pa da bude nesvrstana, a nije ni neutralna.

Hrvatska je članica Europske unije i Sjevernoatlantskog saveza i takav međunarodni položaj podrazumijeva ne samo prava, nego i određene obaveze, naglasio je, a glasanje je bila prigoda da saborski zastupnici to potvrde.

“Dakle, ne samo da su polupali lončiće, nego su baš promašili cijelu loptu, a ovaj promašaj u političkom smislu pratit će ih dugo”, poručio je Plenković.

Vlada, parlamentarna većina i oporbeni zastupnici koji su glasali za odluku “bili su na pravoj strani morala i solidarnosti, pa i povijesti”, a “oni koji su to danas propustili neka sami misle što su napravili”, kaže Plenković.