BIVŠA PREDSJEDNICA: Predsjednik Macron i ja promijenili smo dvije stvari – jedna je odlazak u svlačionicu

“Dobivam ovacije iz Dohe, kažu da smo nacija od manje od četiri milijuna stanovnika, a postigli smo fantastičan uspjeh”, rekla je gostujući na N1 televiziji bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Komentirala je i stanje s navijačima u Kataru. “Sudeći po tome kakva je bila situacija na utakmici Francuska-Maroko, bilo je jako, jako puno Marokanaca i neće nam biti lako”, rekla je bivša predsjednica.

Upitana kako je doživjela utakmicu s Argentinom, Grabar Kitarović je rekla da su svi bili razočarani i iscrpljeni od emocija.

“Kasnije smo vidjeli da cijela Hrvatska slavi, pa smo i mi malo slavili. Treba biti ponosan na Vatrene. Na ovakvim natjecanjima, gdje je u igri jako puno novca, sve uglavnom ide u prilog velikima. Bojala sam se suđenja i situacija u kojima loše odluke demoraliziraju naše igrače. Toga sam se bojala. A ako se nešto slično dogodi i na utakmici s Marokom, poručujem im da izdrže do kraja, oni su ekipa s timskim duhom, osjećajem ponosa prema svojoj državi i narodu i to je ono što ih treba držati do kraja”, rekla je bivša predsjednica za N1.

Hrvatska je pokazala da je nogometna velesila, rekla je, dodavši da bi se trebala promijeniti i percepcija o Hrvatskoj.

“Ne možete više kupiti dresove hrvatske reprezentacije jer ih nije dovoljno proizvedeno. Treba ipak malo više vjerovati u nas. To je jedan od načina koji pokazuje kako se razmišlja o takvim natjecanjima i nama”, rekla je Grabar Kitarović.

Ilustracija (Foto: Facebook)

Ono što mi stalno ističu u Kataru, od Rusije smo upravo predsjednik Macron i ja promijenili dvije stvari, rekla je bivša predsjednica.

Ranije je bilo da nema nacionalnih boja ni navijanja, to smo promijenili upravo predsjednik Macron i ja od Rusije, kao i odlazak u svlačionicu. I on je sada otišao u svlačionicu i čestitao igračima, rekla je Grabar Kitarović.

Na dočeku Vatrenih, dodala je bivša predsjednica, neće biti, zato što ima povratni let iz Dohe tek 20. prosinca. “Vjerovala sam da će Vatreni proći u finale, ali dobro, pratit ću doček iz Dohe”, rekla je Grabar Kitarović.