PLENKOVIĆ O UHIĆENJIMA: Nema magične kutije koja može znati što rade članovi stranke

Nedugo nakon što mu je Sabor ukinuo imunitet gradonačelnik Velike Gorice i HDZ-ov zastupnik Dražen Barišić uhićen je u aferi JANAF. “Jedini način da se ovakve stvari razotkriju je da DORH i policija neovisno rade svoj posao”, rekao je Andrej Plenković i dodao da je to politika Vlade i HDZ-a.

Izvor: Media servis

“Ne postoji nekakva magična kutija iz koje ja, ili vi da ste na mom mjestu, možemo znati što ljudi koji su članovi naprimjer vaše stranke rade. Ovo je najbolji dokaz aktivne politike koja ima nultu toleranciju na korupciju. Nemate drugi način, ovo je jedini pravi način. A ovakvi će slučajevi djelovati preventivno. Nema nikada umora od borbe protiv korupcije”, tvrdi premijer.

Dodao je i da ne bi Barišića stavili na izbornu listu da su znali da će do ovoga doći. Plenković je rekao i da nikada nije čuo za tvrtku Elektrocentar Petek koja se nalazi u središtu afere, jer je njezin osnivač navodno šefu Janafa i gradonačelnicima davao mito kako bi raznim malverzacijama osigurali da njegova tvrtka dobije milijunske poslove.

Što se tiče navodnog curenja informacija iz istrage, rekao je: “Ključno je identificirati otkud izlaze informacije iz ovakvih postupaka. Postoje tri mogućnosti: policija, DORH i sud. Pa neka odgovore, bilo bi to u interesu i njihovog kredibiliteta”, zaključuje premijer Plenković.

Komentiraj