NAKON ŠTO JE OSTAO BEZ IMUNITETA: Uhićen velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić

Nakon što mu je danas skinut imunitet, uhićen je Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice i HDZ-ov dojučerašnji saborski zastupnik, koji je svoj mandat stavio u mirovanje.

“Nakon odluke Sabora o skidanju imuniteta, gradonačelnik Dražen Barišić sam je otišao u sjedište PNUSKOK-a”, priopćeno je iz njegova velikogoričkog ureda oko 13,30 sati.

Informaciju je potvrdio i njegov odvjetnik za Media servis: “Dakle, ja jedino mogu potvrditi da se nakon skidanja imuniteta gospodin Barišić javio u prostorije PNUSKOK-a i da se sada tamo nalazi na obavijesnom razgovoru. Za pretpostaviti je da će slijediti procedura pretrage njegovog doma i ostalih prostorija nakon čega je za pretpostaviti da će biti odveden na USKOK na prvo ispitivanje”, kazao je odvjetnik Ljubo Pavasović Visković.

Uskok je protiv njega zatražio i određivanje istražnog zatvora o čemu će danas odlučivati zagrebački Županijski sud.

Podsjetimo, danas je prvi put u Saboru skinut imunitet čak trojici saborskih zastupnika. O tome je na Twitteru saborski zastupnik zeleno-lijeve koalicije Tomislav Tomašević napisao:

“Prvi put u povijesti Sabora je odjednom skinut imunitet čak trojici zastupnika. Konstituirao se Sabor tek prije 50ak dana, a već trojici skinut imunitet na zahtjev DORHa. U prošlom mandatu je zamijenjeno više od pola vlade zbog optužbi za korupciju, a ovim tempom će i pola Sabora”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!