PLENKOVIĆ O MILANOVIĆU: Poslao sam mu pismo, ali očito da mu sjednica VNS-a nije toliko bitna

Nakon održane sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća, premijer Andrej Plenković komentirao je aktualnosti.

Izvor: Media servis

“Osudili smo ratni zločin u Buči gdje vidimo ubijanje civila na jedan zvjerski način”, rekao je premijer.

O raskoraku u stajalištu između njega i predsjednika Republike Zorana Milanovića oko rata u Ukrajini, premijer kaže:

“Nisam vidio izjave, ali što se tiče mojih stavova o Ukrajini, mi smo tu vrlo konzistentni. Što se tiče raskoraka, to nije pitanje za nas, to je pitanje za one koje ne vide dobro stvari koje su svakome jasne. Ja pretpostavljam da vi svi pratite ono što govore brojni drugi čelnici”, rekao je.

Komentirao je i zašto se on i predsjednik Milanović još uvijek nisu sastali.

“Ja sam njemu poslao pismo 24. veljače da se sastanemo u formatu Vijeća za nacionalnu sigurnost. Ne znam zbog čega se ne sastajemo, ali očito to njemu nije toliko bitno.”

Premijer je ponovio da je letjelica bila naoružana.

“Dron je bio naoružan. Vidi se da je došlo do eksplozije, vidjet ćemo kako. DORH vodi proces. Na dronu je bila bomba, pokazali smo što eksperti misle, je li došlo do prilagodbi punjenja eksperti će reći. Nemamo ništa novoga.”

“Razgovarali smo i o ekonomskim i socijalnim temama, te o mjerama koje je Vlada poduzela kako bi smanjila udar na građane kada je riječ o cijeni energenata”, rekao je premijer.

“Pratit ćemo situaciju, vidjet ćemo što će još trebati učiniti, kao što smo i do sada činili na potporu našim građanima i gospodarstvu.”

“Čestitam mađarskom premijeru Viktoru Orbanu na uvjerljivoj pobjedi kao i predsjedniku Srbije Vučiću čija je stranka ponovno dobila većinu da formira Vladu.

Drago nam je da je, prema svim podacima, u Narodnu skupštinu izabran i gospodin Žigmanov, vratio se, to je dobro za zaštitu hrvatskih interesa. Davali smo mu snažnu potporu, kao i Hrvatskom nacionalnom vijeću”, dodao je Plenković.