PLENKOVIĆ O “GODINI ZA PAMĆENJE”: Radimo za Hrvatsku, za sve, ne samo za članove HDZ-a

“Ovo je bila godina koju ćemo dugo pamtiti”, poručio je premijer Andrej Plenković iz Velike Gorice gdje je održana sjednica Nacionalnog odbora HDZ-a.

Kaže kako je Pelješki most kruna svih infrastrukturnih investicija proteklih godina. Druga velika stvar je LNG terminal koji je otvoren još u siječnju prošle godine i koji je omogućio da Hrvatska postane regionalno energetsko čvorište, kaže premijer.

“Nije mi poznato da je ijedna druga članica ušla isti dan i u eurozonu i u schengenski prostor. Ove su dvije europintergracije najopipljivje za građane i gospodarstvo”, rekao je premijer nabrajajući sve što je obavljeno ove godine.

Spomenuo je i pakete pomoći građanima. Kaže kako misli da “jedan dio građana ni ne shvaća dubinu ove krize” zbog poteza kojima je njegova Vlada omogućila mirnu tranziciju kroz jesen i zimu za građane i gospodarstvo.

“Razdoblje pred nama je izazovno. Za godinu i pol ćemo ući u ciklus superizbornog razdoblja i važno je da HDZ uđe u to razdoblje pun ostvarenih postignuća i prioriteta, ali i s novim idejama za ekonomski razvoj Hrvatske, socijalnu uključenost… Ovo je vrijeme u kojemu smo osigurali 25 mlrd eura sredstava iz EU-a, financijska poluga kakve nije bilo”, kaže premijer najavljujući i završetak brojnih preostalih projekata.

Dodao je da je politika ravnomjernog regionalnog razvoja ključ onoga što namjeravaju učiniti.

Na pitanje jesu li se u HDZ-u dogovorili kako mijenjati izborne jedinice, kaže da su pokrenuli raspravu o toj temi, ali da nije u pitanju ništa dramatično što bi moralo biti riješeno sutra.

“Sve što radimo, radimo za Hrvatsku, radimo za sve, ne radimo mi to samo za članice i članove HDZ-a”, kaže premijer, javlja N1.