PLENKOVIĆ NA MJESTU NESREĆE: Evo što je rekao o stravi kod Novske

Stravična nesreća dogodila se sinoć oko 21:30 kod Novske u blizini mjesta Rajić gdje su se sudarili teretni i putnički vlak.

Izvor: Media servis

Tri osobe su poginule, a 11 ih ozlijeđeno i hospitalizirano. Svo troje preminulih su hrvatski državljani, a od 11 ozlijeđenih osmero su strani državljani. Na mjesto nesreće stigao je i premijer Andrej Plenković sa suradnicima. Rekao je kako uzroke i sve detalje nesreće tek treba utvrditi.

“Naravno da će provesti istraga da se utvrde razlozi nesreće. Prema tome, za sada možemo izraziti sućut obiteljima onih koji su poginuli u ovoj nesreći. Izraziti žaljenje da se ovako nešto dogodilo.

Tijekom sljedećih dana utvrdit će se koji su razlozi da je došlo do ove nesreće i o kojim se točno osobama radi koje su ozlijeđene. Prema informacijama koje imamo, nekoliko osoba su hrvatski državljani, a nekoliko osoba su strani državljani.

“Nesreća se dogodila 10-ak minuta prije krajnje lokacije toga vlaka. Na licu mjesta gdje smo bili je mrak. Ostavljamo rezervu da ima još ozlijeđenih jer su neki dijelovi vlaka udaljeni, nisu na pruzi”, rekao je premijer.

Željeznički promet je prekinut na toj relaciji, a na izrazito nepristupačnom terenu sve su nadležne službe ostale preko noći i provodile očevid. U putničkom vlaku bilo je 13 osoba, a u teretnom, koji je stajao, bio je samo strojovođa.