STRAŠAN SUDAR VLAKOVA KOD NOVSKE: Više je poginulih i ozlijeđenih – spasilačke ekipe stigle

Večeras oko 21 i 30 sati dogodio se sudar putničkog i teretnog vlaka između Novske i Rajića.

Sudarili su se teretni i putnički vlak u okolici Novske. Puno je ozlijeđenih, a akcija spašavanja je u tijeku.

“Oko 21.35 stigla je dojava da je u mjestu Rajić putnički vlak udario u zaustavljeni teretni vlak. Sve žurne službe su na terenu i pomažu unesrećenim ljudima”, javila je PU sisačko-moslavačka. Nesreća se dogodila oko 2 km od postaje Rajić (Novska) prema Okučanima.

Na mjesto nesreće upućene su ekipe hitne medicinske pomoći, vatrogasci, policija, pripadnici HGSS-a, djelatnici Hrvatskih željeznica, načelnik Stožera civilne zaštite Novske i voditelj Županijskog centra 112 Sisak.

Oglasili su se iz Hrvatskih željeznica. “Večeras 9. rujna oko 21 i 30 sati između kolodvora Okučani i Novska došlo je do naleta putničkog vlaka br. 2506 na teretni vlak. U nesreći ima smrtno stradalih i teško ozlijeđenih osoba. Na mjestu nesreće su žurne službe. Uzrok nesreće bit će poznat nakon istrage. Vlak 2506 vozio je na relaciji Vinkovci – Novska.

HŽ Putnički prijevoz izražava sućut obiteljima smrtno stradalih osoba”, napisali su.

Neslužbeno doznajemo da su poginuli strojovođa i kondukter. Zadnje vijesti govore o troje mrtvih i 11 ozlijeđenih.

Navodno je putnički vlak jurio 100 km na sat. Kako neslužbeno doznaje Dnevnik Nove TV, putnički vlak prošao je crveno te udario u teretni vlak, koji je bio zaustavljen, jer je bio u kvaru.

Doznaje se da su i u teretnom vlaku bili ljudi, prema svemu sudeći riječ je o migrantima.

Ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška dr. Josip Kolodziej kazao je za N1 da je u njihovu bolnicu pristiglo 11 ozlijeđenih osoba. Obrada je u tijeku pa će se o težini ozljeda više znati naknadno, ali kaže da ima i teže ozlijeđenih.

Članovi obitelji stradalih u sudaru vlakova kod Novske, informacije o svojim bližnjima mogu doznati putem telefonskog broja Službe traženja 044 600 572.