PILETIĆ NAKON UBOJSTVA U NOVSKOJ: Osobno sam poznavao i počinitelja i žrtvu

Nakon brutalnog ubojstva koje je jučer potreslo Novsku, gdje je 54-godišnjak ubio suprugu u njezinom butiku, unatoč zabrani prilaska koja mu je bila propisana, na to su se osvrnuli i vladajući.

Izvor: Media servis

Ministar rada i mirovinskog sustava Marin Piletić odgovorio je na pitanje je li mjera zabrane pristupa bila dovoljna.

“Je li neka mjera dovoljna ili ne, može se uvijek raspravljati. U ovom konkretnom slučaju kada se dogodi ubojstvo naravno da nije dovoljna mjera. Ali to je nešto što je do sad funkcioniralo i moramo znati da sustav i pravosudni i policijski i sustav socijalne skrbi u brojnim slučajevima dakle, reagira i naravno da ova mjera je do sad pokazala svoj efekt na način da ne dolazi do kontakta između počinitelja nasilja i žrtve. Kad mjera ima učinka i funkcionira, funkcionira u velikoj većini slučajeva.”

Naglasio je kako je važna suradnja svih društvenih čimbenika.

“Mi želimo ojačati definitivno i pravosudni i svaki drugi sustav da za poznate prekršitelje onemogućimo da učine ovo što su učinili.”

Piletić, koji je do preuzimanja ministarske dužnosti bio gradonačelnik Novske, rekao je da je osobno poznavao i žrtvu i počinitelja.

Na novinarsko pitanje je li znao i da je počinitelj prije počinio ubojstvo (1999. proglašen je krivim za nanošenje teških tjelesnih ozljeda s posljedicom smrti, te je zbog tog djela odslužio kaznu od tri godine zatvora) i imao zabranu prilaska supruzi, Piletić je odgovorio da su za prijašnje ubojstvo svi u Novskoj manje-više znali, ali da zabrana pristupa nije bila evidentirana u sustavu socijalne skrbi.

“Bila je to mjera koju je izrekla policija”, dodao je.