PLENKOVIĆ O INA-i: Novac je sačuvan – naša borba protiv korupcije je snažna

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u uvodnom govoru na 145. sjednici Vlade RH najavio je paket mjera pomoći od sljedećeg tjedna, a osvrnuo se i na veliku pljačku Ine.

“Od idućeg tjedna izaći ćemo s paketom mjera za zaštitu građana i poduzeća od poskupljenja cijena, a naročito cijena energenata. Mjere se dovršavaju, bit će sveobuhvatne, bit će namijenjene iza kućanstva, neprofitni sektor, bolnice, škole, vrtiće… Učinit ćemo sve da računi budu takvi da će ih moći plaćati bez većih problema.

Naravno da ćemo posebno voditi računa o najugroženijim u našem društvu”, kazao je Plenković.

Osvrnuo se i na pljačku Ine. “Mi ćemo poduzimati korake da se stvari promijene jer ovo što se dogodilo je katastrofalno i mislimo da iz korijena treba promijeniti da se ovo više ne dogodi. Politički gledano trebaju odgovarati skupine ljudi koje su to organizirali.”

Kaže da su politički protivnici na ovom slučaju vidjeli priliku za skupljanje poltiičkih bodova. “Naša borba protiv korupcije je snažna.”

Naglasio je da ovo nije “politički motivirana ili spozorirana” aktivnost te da su ovdje u pitanju pojedinci.

“Novac je sačuvan, dio je (450mil.) uplaćeno u državni proračun i neće uteći nigdje i to je važna poruka”, kazao je Plenković.