PETROV I PLENKOVIĆ UGLAS: Bavimo se ustrojem Vlade – smanjit ćemo broj ministarstava

Andrej Plenković, Božo Petrov

Nakon današnjeg sastanka Božo Petrov i Andrej Plenković potvrdili su da je konačni dogovor vrlo blizu, a istaknuli su i da se razgovaralo o smanjenju broja ministarstava.

”Bavili smo se ustrojem buduće Vlade. Detaljno smo razgovarali o nadležnostima u resorima i željama i ambicijama HDZ-a i Mosta o kojim resorima su fokusirani naši prioriteti. Blizu smo rješenja za učinkovitu vladu. Sutra tijekom popodneva održat ćemo novi susret nakon kojeg bismo se sasvim približili uspostavljanju kvalitetne suradnje buduće stabilne većine i buduće stabilne vlade”, kazao je Plenković.

Cilj je, rekao je, predsjednici na Pantovčak donijeti u ponedjeljak 76 potpisa kako bi dobili mandat za sastavljanje buduće vlade.

”Čuli smo HDZ-ove prijedloge i dali smo svoje o tome kako vidimo buduću izvršnu vlast. Sad ćemo o samim prijedlozima proći kroz svoja tijela. Realno je očekivati rješenje kroz par dana”, kazao je Petrov.

Opet je rekao da ne želi o konkretnim ministarstvima dok se ne dogovori  “kompletan paket”.

Andrej Plenković je rekao i kako će nastaviti razgovor s manjinama. Ali, kaže, prioritet je najprije dogovoriti većinu Mosta i HDZ-a.

Rekao je i kako rade na tome da broj ministarstava bude ešto manji nego li do sada. Jer, kaže, neka će se ministarstva vjerojatno spojiti.