PETI PUT SNJEŽNA KRALJICA: Amerikanka Mikaela Shiffrin nenadmašna u Zagrebu

Amerikanka Mikaela Shiffrin po peti put u povijesti postala je Snježna kraljica, dok je naša sjajna Leona Popović završila 10.

Američka skijašica Mikaela Shiffirn pobijedila je u slalomskoj utrci na Sljemenu, druga je bila Petra Vlhova sa 76 stotinki zaostatka, a treća Swenn Larsson s +1,21. Popović je završila deseta.

Naša Leona je u cilj ušla kao četvrta. Nakon solidne prve vožnje Leona je odskijala hrabro, posebno prvi dio staze. U slalom livadi je izgubila prednost i skijala dosta oprezno.

Druga vožnja nešto je jednostavnije postavljena, niz stazu se s kamerom prvi spustio naš Ivica Kostelić, te se može nešto brže skijati. Uvjeti u odnosu na prvu vožnju bili su bolji, staza je bila nešto tvrđa, a tome u prilog sigurno idu i niže temperature, koje su bile za četiri do pet stupnjeva niže u odnosu na prvu vožnju.

Čak 21 skijašica nije završila prvu vožnju, a startni broj 38 bio je najviši u drugoj vožnji. U drugoj vožnji sedam skijašica je odustalo, a najviše problema su imale u donjem dijelu staze.