KOSOR O FILIPOVIĆU: Ministar kaže trgovcima “e, neće im proći”, ali prošlo je, dušo!

Jadranka Kosor, bivša premijerka i čelnica HDZ-a, na Twitteru je odgovoriula ministru Davoru Filipoviću na poruke koje je uputio trgovcima zbog poskupljenja prilikom konverzije cijena na euro.

“Da, gotovo sve je dodatno skuplje nakon uvođenja eura. A ministar, onaj što je dugo stajao pred semaforom, kaže o poskupljivanjima i zaokruživanjima “e neće im proći”. E a prošlo je, dušo”, poručila je Jadranka Kosor.

Podsjetimo, nakon jučerašnjeg sastanka s predstavnicima trgovačkih lanaca ministar Davor Filipović je poručio da poskupljenja neće proći.

“Vlada je u covid krizi osigurala plaće za 800 tisuća radnika u privatnom sektoru, u nezapamćenoj energetskoj krizi osigurali smo razumne cijene i struje i goriva, a trgovački lanci iz mjeseca u mjesec podižu cijene. I sada, u ovoj situaciji kada smo uveli euro, podižu cijene i pokušavaju prevariti građane. To je ono što im neće proći”, rekao je ministar pa dodao:

“Ono što sam poručio trgovačkim lancima, a to poručujem i svima koji će pokušati iskoristiti ovu situaciju prelaska na euro da zarade na građanima, to im neće proći i Vlada će učiniti baš sve da zaštiti standard građana.”

Tom prilikom potvrdio je da je došlo do povećanja cijena iako to trgovci negiraju.

“Vlada ima mehanizme kako zaštiti građane. Baš je sve na stolu, od crnih listi do zamrzavanja širokog spektra proizvoda”, poručio je ministar Filipović.