PENAVA OBJAVIO: Idem u utrku za predsjednika Domovinskog pokreta

“Tema ove konferencije je na tragu jučerašnje objave DP-a da sam postao član DP-a. Kao što sam komunicirao od prije ljeta, kada ste vršili pritisak i iskazivali interes za budućim koracima, još ne mogu do kraja govoriti o tome, ali ono o čemu mogu govoriti je moj ulazak u DP”, rekao je Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara.

Dodao je i da je za tu odluku trebalo dosta vremena jer to nije samo njegova odluka te da tim koji stoji iza njega već godinama ostvaruje dobre rezultate. Penava kaže kako su njegova tri izbora na čelo Vukovara i ostali politički uspjesi rezultat rada tog tima ljudi. Zahvalio im je što su svi skupa i “danas, u ovom važnom momentu”.

“Siguran sam da ovim učlanjenjemi danima i godinama koji su pred nama ćemo živjeti i svojim stilom življenja pokazivati koje su vrijednosti za koje se zalažemo”, rekao je Penava.

Na pitanje ide li u kandidaturu za predsjdnika DP-a kaže: “Idem.” Dodaje da bi volio da bude više kandidata.

“DP se pokazao kroz vrijeme. Odjednom su prepoznati u medijima, čak i od vodećih dužnosnika, kao stranka koja je ostvarila veliki uspjeh na parlametarnim izborima. Bez daljnjega, DP ima potrebnu esenciju, strukturu, sve smo to promatrali i na kraju donijeli ovu odluku. Bilo bi suludo praviti se da je DP neokrznut svim događajima koji su pretodili ovom današnjem”, govori Penava.

Na pitanje kakva je njegova vizija te stranke u budućnosti kaže da bi htio da se dogodi unutarstranačka utakmica kako bi se onda moglo razgovarati argumentima.

Kako neslužbeno doznaje N1, Izborni sabor DP-a, na kojemu će biti biran predsjednik stranke, održat će se za dvadesetak dana u Petrinji, kao znak podrške građanima i kraju stradalom u potresu.

Naš izvor iz DP-a kaže kako se očekuje da će “Penava na tom Saboru biti jedini ozbiljni kandidat za čelnu funkciju u stranci”.

Komentiraj