PAS U ZAGREBU NAPAO DIJETE: Pobjegao je iz dvorišta mrtvo pijanom vlasniku

Muškarac, koji je bio mrtav pijan i imao nevjerojatnih 4,07 promila, ušao je u dvorište, a u toim trenutku pas mu je pobjegao te je na ulici napao i ugrizao maloljetno dijete.

Iz PU zagrebačke se doznaju detalji:

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom na štetu maloljetnog djeteta”, piše policija.

Sumnja se da je 48-godišnjak svog psa pasmine američki stafordski terijer držao na način koji ugrožava zdravlje i sigurnost ljudi, posebice djece te životinja, omogućivši mu kretanje bez nadzora, suprotno odredbama Zakona o zaštiti životinja.

“Naime, 5. siječnja 2023. godine oko 16:45, iskoristivši nepažnju osumnjičenog i njegovu alkoholiziranost od 4.07 g/kg alkohola u organizmu, prilikom ulaska osumnjičenog u dvorište njegove kuće u Ulici Kustošijski venec, pas je napustio dvorište, nakon čega je na ulici napao i ugrizao maloljetno dijete pritom mu nanijevši ozljedu lijeve potkoljenice.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu”.