BOŽIĆ PRAVOSLAVNIH VJERNIKA: Državni vrh uputio im čestitke

Vjernici koji se ravnaju po julijanskom kalendaru slave Božić. Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije Perić uputio je čestitku svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti.

Izvor: Media servis

“Tek kada se pomirimo sa Kristom, kada uzmemo njegov mir, mi ćemo sve ljude doživjeti kao svoje vječne suputnike i braću i onda ćemo radosno s anđelima pjevati. Slava na visini Bogu i na zemlji mir, među ljudima dobra volja. Mir Božji, Hristos se rodi – Vaistinu se rodi.”

A čestitke pravoslavnim vjernicima stižu iz državnog vrha. Premijer Andrej Plenković:

“Svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti od srca čestitam Božić. Mir Božji i Hristos se rodi!”

Lijepim željama pridružio se i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović:

“Svim pravoslavnim vjernicima u Hrvatskoj, našim sugrađankama i sugrađanima koji slave najradosniji kršćanski blagdan, želim sretan Božić. Kao uređeno i moderno društvo koje baštini različitosti kao svoje vrijednosti, moramo uvijek i iznova biti spremni pokazati tolerantnost i razumijevanje za sve ljude kojima je Hrvatska dom. Uvjeren kako ćemo i ovaj blagdan iskreno i s radošću proslaviti s našim sugrađankama i sugrađanima pravoslavne vjere, svima vama koji slavite upućujem tradicionalni pozdrav – Mir Božji, Hristos se rodi.”

Čestitao je i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

“Želim da vam blagdan Kristova rođenja donese obilje Božjeg blagoslova, a vaša srca i domove ispuni mirom, nadom i ljubavlju, kako biste ga u krugu svojih najmilijih mogli dostojno proslaviti. Mir Božji – Hristos se rodi!”