OVO JE ČIN MILOSRĐA: Somalijski izbjeglica silovao norveškog političara – i ne dopušta da ga deportiraju

silovanje, nasilje

Norveški političar Karsten Nordal Hauken, prije pet godina silovan je, a silovao ga je somalijski izbjeglica. Nakon istrage i suđenja, Somalijac je osuđen na četiri godine i šest mjeseci zatvora.

Kaznu je do kraja odslužio, ali mu norveške vlasti sada ne daju azil i odlučili su ga deportirati u Somaliju.

Zanimljivo kako je Hauken, koji za sebe kaže da je “socijalist, feminist i antirasist”, stao na neki način u obranu svog silovatelja, pa je na svom blogu pokazao žaljenje zbog takve odluke norveških vlasti. Hauken je napisao:

“Osjećam krivicu i odgovornost za ovakav postupak vlasti. Smatram da je on svoju kaznu odslužio te da ga nikako ne treba vraćati tamo gdje ga očekuje neizvjesna budućnost. Treba li ga ponovno kažnjavati? Ovaj put mnogo teže?”

Hauken dalje kaže kako je mnogo razmišljao o tome što mu se dogodilo. “Shvatio sam”, piše “da moj napadač dolazi iz potpuno drugačije kulture. Tamo se često seksualni odnosi shvaćaju kao predmet iskazivanja dominacije.”

Hauken je i dodao kako sada zna da je njegov silovatelj zapravo na neki način produkt odgoja proizašlog iz rata, te je poručio kako će pomagati izbjeglicama kojih ima sve više u Europi.

‘Bez obzira na ono što se meni dogodilo smatram da im svi trebamo nastaviti pomagati’, napisao je.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!