OTKRIVAMO: Daju i “guzu” za boravišnu vizu u SAD – fiktivni gay brak za 5.000 dolara

gay, SAD

Daju i zadnjicu za boravišnu vizu u Sjedinjenim Američkim Državama. Srbi masovno postaju gayevi u Americi – naslov je u beogradskom Kuriru, koji je istražio tu pojavu.

Naime, sve veći broj heteroseksualnih mladića iz Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama ulazi u fiktivnu bračnu zajednicu s drugim muškarcem, a razlog za to je jednostavnije dobijanje stalne vize za boravak.

Vjenčaju se s muškarcima, naoko fiktivno, i za to im plaćaju 5.000 dolara.  Ali, u tom braku moraju ostati dvije godine, ali i pokazivati emocije kako ih ne bi otkrile nadležne službe, piše beogradski Kurir.

“Straight mladići iz Srbije masovno „postaju“ gayevi u Americi. Oni najčešće sklapaju brak s našim muškarcima koji već imaju takozvanu zelenu kartu, ali i s Amerikancima, koji su ili hetero ili gay, nevažno, i tako rješavaju pitanje boravka u toj zemlji. Inače, ovo im je sigurniji način od traženja azila, gdje postoji mogućnost da budu odbijeni – priča sugovornik Kurira iz SAD i dodaje da Srbi u tom gay braku moraju ostati dvije godine.

Kao drugi razlog sklapanja fiktivnog gay braka je i niža cijena jer u tom slučaju plaćaju oko 5.000 dolara, dok bi, recimo, za brak s Amerikankom morali platiti 10.000 dolara.

Predrag Azdejković, urednik gay magazina Optimist, kaže da je ovo dugogodišnja praksa. On objašnjava da je kontrola stroga, da se stalno provjerava žive li vjenčani zajedno. Zato oni čak moraju pokazivati zajedničke emocije kako ih ne bi otkrili.

“Srbi rade i mnogo gore stvari da bi dobili papire, pa mi se čini da su gay brakovi još i najbolja opcija. Mislim da im sklapanje fiktivnog gay braka uopće ne pada teško. Snalaze se ljudi. Mahom su to varijante gdje je jedan dobio zelenu kartu, pa se vjenča s drugim. Srbi su profesionalci za prevariti sustav, čak i pomoću gay brakova – ističe Azdejković za Kurir.

Komentiraj