OTKRIĆE POLICIJE: Laboratorij kod Vodica – pola tone stabljika i 16 kg marihuane

Šibensko-kninska policija je izvijestila da je uhitila 40-godišnjaka od kojega je u pretresu na području Vodica zaplijenjen laboratorij za uzgoj, pola tone stabljika i 16 kilograma zapakirane marihuane.

U priopćenju se kaže:

U Policijskoj postaji Vodice dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom osumnjičenim za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama iz čl. 190. st. 2. i st. 6. Kaznenog zakona.

Temeljem prethodno prikupljenih saznanja, provođenjem različitih mjera i radnji kako bi se ta prikupljena saznanja potvrdila, okončano je višemjesečno kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom iz Čiste Male kojim je utvrđeno da je počinitelj kaznenog djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Uz ishodovani Nalog Županijskog suda u Šibeniku, 21. lipnja obavljena je pretraga stambenog i popratnih objekata i jedan osobni automobil na području Čiste male koje koristi osumnjičeni, a ukupno je pronađeno i oduzeto:

– 15,9 kilograma droge marihuane vakumirane u vrećice,
– 148 stabljika biljke Canabis sativa veličine od 62 do 240 cm (procijenjena težina svih zajedno je oko 500 kg),
– 44 kanistra kemijskih sredstava za unaprjeđenje rasta biljke,
– 146 komada industrijskih rasvjetnih tijela,
– 41 komad industrijskih ventilatora,
– 152 komada transformatora za pretvaranje električne energije,
– uređaj za vakumiranje te ostala popratna oprema,
– 5 tisuća eura u manjim apoenima.

Procjena je da samo pronađena i oduzeta oprema vrijedi oko 100 tisuća eura. Vrijednost zaplijenjene droge (15,9 kg) u ovom trenutku bi iznosila oko 190 tisuća kuna ako se radi o prodaji na veliko, a ukoliko bi se preprodaja radila na malo radi se o iznosu od preko pola milijuna kuna. I u navedeni iznos nije uračunata novčana zarada od količine droge koja bi tek trebala biti pobrana i stavljena u opticaj.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!