BITKA ZA SPLIT: Puljak najavio što će učiniti nakon povratka u Banovinu

U nedjelju će se znati tko će useliti u Banovinu i biti novi gradonačelnik Splita, a mnoge ankete daju prednost Ivici Puljku.

Na Facebooku je najavio i svoje prve poteze:

<MOJ PRVI POTEZ NAKON POVRATKA U BANOVINU>

Ako me građani Splita ponovo izaberu za gradonačelnika, prvoga dana po preuzimanju dužnosti sazvat ću sve pročelnike, sve ravnatelje i direktore gradskih ustanova i tvrtki i točno u podne, pred vama medijima radi cijele splitske javnosti, dat ću im jasan okvir rada za iduće tri godine. U prvom redu ću tražiti apsolutnu posvećenost poslu i spremnost na veliki rad. Sljedeće tri godine bit će godine preporoda Splita.

U deset mjeseci upravljanja gradom uvodili smo red, nastavili zatečene projekte, pripremili nove za realizaciju. Isto tako smo snimili stanje i sada smo spremni za još veće stvari. Svi upravitelji koji rade za interes Grada, za interes građana Splita, za interes javnog dobra, znat će da slijede tri godine u kojima ćemo si zadati cilj da Split bude Grad lider u brizi za svoje građane.

Od svih upravitelja ću tražiti da budu beskompromisni borci za interese Grada i građana, ni manje ni više nego što ćemo to biti i nas trojica i svi budući vijećnici stranke Centar. A Bojan, Antonio i ja ćemo ih štititi od svih onih koji i najmanjim pritiskom pokušaju utjecati na rad gradskih službi.

Za sve ovo što ću dalje kazati treba nam, osim podrške meni kao gradonačelniku i mojim zamjenicima, i podrška listi Centar za Gradsko vijeće. Što budemo imali snažniju podršku, to ćemo lakše i brže moći provesti sve ideje za unaprjeđenje rada gradske uprave i projekte na dobrobit građana.

Od prvog dana krenut će i proces sveobuhvatnih reformi svih gradskih službi, a ne samo gradske uprave. Reforme neće zaobići ni samu gradsku upravu, ni gradske ustanove, ni gradske tvrtke. Motivirat ćemo sve vrijedne, marljive i poštene zaposlenike da i oni daju sve od sebe. I nitko od njih ne treba strahovati za svoj posao, jer ćemo zajedno u tri godine preporoditi Split. Ali nitko, baš nitko, svoju zaštitu neće moći potražiti iza bilo koje stranačke iskaznice, a stranačke iskaznice stranaka preko kojih se zapošljavalo umjesto preko javnih natječaja, ponavljam, u Splitu će biti bezvrijedne. Vrijedne će biti prave diplome, prave svjedodžbe i prave radne navike.

Prvog dana prvi potez će biti sučeljavanje svih pročelnika, direktora i ravnatelja s vizijom upravljanja Splitom kakvo želimo odmah i ujedno pune tri godine. Predstavit ćemo im i prioritetne projekte, koje smo doveli pred realizaciju, i od svih njih tražiti potpunu posvećenost zajedničkim ciljevima.

Neki se boje da će ova tri mjeseca izbora produžiti neke rokove. To su neopravdani strahovi, jer će podrška koju ćemo dobiti na izborima ubrzati realizaciju svih projekata i dati novi zamah razvoju Splita. Upravo zato i imamo ove izbore, da bismo odblokirali razvoj grada.

A naši sugrađani, naši birači, trebaju znati da u nedjelju izlaze na birališta kao suvereni vlasnici Grada da nama povjere posao, a ne zasluge. Izađite na birališta i potvrdite vaše povjerenje u nas, meni kao gradonačelniku, mojim zamjenicima i listi Centra za Gradsko vijeće. Mi ćemo ovaj veliki posao odraditi kao najbolji čuvari javnog zajedničkog interesa.