OREŠKOVIĆ O “Đ. ĐAKOVIĆU: Nepodnošljivo je promatrati kako propada sve što HDZ dotakne

Grupacija Đuro Đaković je u prvih devet mjeseci ove godine poslovala s gubitkom od 38,7 milijuna kuna, što je znatno nepovoljniji rezultat nego u istom lanjskom razdoblju kada je gubitak iznosio 5,4 milijuna kuna.

Rezultat lošeg poslovanja je i to što su radnici u štrajku i što nisu dobili plaću. A Darko Horvat, ministar gospodarstva, najavljuje kako će se naći izvor financiranja za zaostalu plaću radnika Đure Đakovića, ali i da nakon toga treba donijeti odluku kako dalje.

Naravno da takva rješenja, koja na kraju završavaju u džepovima svih građana, mnogi kriziziraju, a Dalija Orešković, kandidatkinja za predsjednicu RH, na Facebooku je komentirala nastalu situaciju.

Ovo je njezina objava:

“Nepodnošljivo je promatrati kako propada sve što HDZ dotakne. Nepodnošljiva je pomisao kako će nesposobne uprave novim zaduženjima nastaviti silaznu putanju prema nekom novom dnu.

Nepodnošljivo je stanje u kojem nema kontrole niti odgovornosti za loše upravljanje i nastale gubitke. Nepodnošljivo je umjesto isprike za lopovluk vlasti slušati o zaslugama Frane Tuđmana i svih hrvatskih branitelja u stvaranju samostalne i slobodne Hrvatske.

Nepodnošljivo boli što ovom ministru, kao i čitavoj Vladi, prvi među svima nama upravo branitelji ne odbruse da Hrvatska danas nije onakva kakvu su željeli oni koji su za nju dali svoje živote!

Komentiraj