OPTUŽEN UBOJICA: U Pločama ubio brata i maloljetnog sina susjeda

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podignulo je optužnicu protiv okrivljenog 47-godišnjaka zbog teškog ubojstva, ubojstva i posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, izvijestilo je ŽDO u Dubrovniku.

Izvor: Media servis

“Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podiglo je pred Županijskim sudom u Dubrovniku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1975.) zbog počinjenog kaznenog djela teškog ubojstva iz članka 111. toč. 4. Kaznenog zakona, kaznenog djela ubojstva iz članka 110. KZ-a i kaznenog djela posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavak 1. KZ-a.

Okrivljenog 47-godišnjaka se optužnicom tereti da je 25. ožujka 2022. oko 7:40 sati u Pločama, u namjeri da liši života dijete (2005.) kao osvetu zbog narušenih međuljudskih odnosa s njegovim roditeljima, iz automatske puške ispalio više hitaca u njegovom smjeru nanijevši mu više prostrijelnih ozljeda uslijed kojih je dijete odmah preminulo.

Okrivljenika se tereti da je istoga dana, oko 7:55 sati, u Pločama, u namjeri da liši života svog brata, iz iste automatske puške ispalio više hitaca u njegovom smjeru nanijevši mu više prostrijelnih ozljeda uslijed kojih je i on odmah preminuo.

Okrivljenog 47-godišnjaka se tereti da je pri počinjenju navedenih kaznenih djela koristio automatsku pušku s većim brojem streljiva te da je u obiteljskoj kući u Pločama i u vozilu držao više desetaka komada streljiva, čije posjedovanje je građanima zabranjeno sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor na temelju članka 123. stavak 1. točka 3. i 4. Zakona o kaznenom postupku.”