OPORBA NE POPUŠTA: Ministar Ćorić u središtu njihovih interpelacija

Klub Domovinskog pokreta podnio je interpelaciju o radu Vlade u svezi projekta vjetroelektrane Krš-Pađene.

Izvor: Media servis

Zastupnica Karolina Vidović Krišto pritom je rekla: ”Prema iznosu stručnjaka koje smo angažirali, hrvatski će potrošači u 14 godina isplatiti dvije milijarde i 200 milijuna kuna više nego što bi trebali platiti po zakonom previđenoj cijeni”, rekla je Vidović Krišto.

Istaknula je i da je korupcija glavni razlog zašto Hrvatskoj nedostaje novca za medicinske sestre, liječnike, policajce, profesore u školama. Upitana u čije ime govori, rekla je – “U ime oporbe… Skupili smo 20 potpisa u sat vremena, što je pet više od potrebnog”, rekla je Krišto.

A stranka Fokus ponudila je premijeru rok od 24 sata da zbog upletenosti u cijeli niz afera, uključujući i aferu JANAF, razriješi dužnosti ministra gospodarstva Tomislava Ćorića ili će u suprotnom to napraviti saborskim putem zajedno s ostalim oporbenim strankama.

Hoće li se SDP priključiti tim inicijativama? Arsen Bauk: “Obje inicijative su legitimne. Vjerojatno će u konačnici kao posljedicu, u ovom ili onom obliku, imati našu podršku, ali naravno, o tome mogu reći više kad vidimo što točno piše. Interpelacija se inače predaje sa 15 potpisa tako da im za to naša potpora formalno nije potrebna”, smatra Bauk.

Na prozivke i interpelacije osvrnuo se šef Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić. “Pretpostavljam da će te dvije interpelacije koje su navodno najavljene biti na razini uratka kojim su pokušali osnovati protuustavno i protuzakonito istražno povjerenstvo vezano za rad pravosudnih institucija i sigurnosnih sustava”, smatra Bačić.

Komentiraj