OPET “ŠUM” U VEZI: Na ispraćaj vojnika na Kosovo MORH pozvao novinare, a predsjednik nije

Uoči ispraćaja vojnika u misiju na Kosovo Ured Predsjednika i MORH ponovno su komunicirali objavama i priopćenjima.

Izvor: Media servis

Odlazi 130 pripadnika Hrvatske vojske, među kojima je i šest žena, u NATO operaciju KFOR u Republiku Kosovo.

U vojarni ”132.brigade Hrvatske vojske” 36. hrvatski kontigent svečano će ispratiti vrhovni zapovjednik OSRH Zoran Milanović i ministar obrane Mario Banožić.

Prije toga Ured Predsjednika i MORH nastavili su nadmetanja.

“Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OSRH odlučio je tako imajući u vidu dosadašnja iskustva, te nakon brojnih razgovora s časnicima i vojnicima.

Najavljeni događaj organiziran je zbog ispraćaja vojnika HV-a koji odlaze u NATO misiju, odnosno organiziran je isključivo s ciljem da se vrhovnom zapovjedniku OSRH, vojnim zapovjednicima i ministru obrane pokaže njihova spremnost za misiju.

Tako važan događaj za vojsku ne može se i neće se iskorištavati za bilo čije dnevnopolitičke interese”, poručili su iz Ureda predsjednika.

U MORH-u pak poručuju da su mediji uvijek bili pozivani na takve događaje, a posljednji primjer je svečani ispraćaj 5. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju potpore miru “Sea Guardian” u Sredozemlju.

To je bilo 31. kolovoza, a ispraćaju su, uz medije, prisustvovali i predsjednik Milanović i ministar Banožić i načelnik Glavnog stožera OS Hranj.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!