OPET SE JAVIO THOMPSON: Evo što kaže o novinarki Danki Derifaj i RTL-u

Marko Perković Thomson ne miri se s onim što RTL objavljuje o njemu, pa i dalje to naziva lažima.

Na svojoj Facebook stranici je objavio:

[SPAŠAVANJE NOVINARKE DANKE]

Danas je RTL nastavio s objavama laži o Marku Perkoviću Thompsonu, sve kako bi sakrio svoju odgovornost za provalu u dom obitelji Perković.

Da ponovimo ključne informacije koje povremeno, kad mu se omakne, objavi i RTL:

1. RTL-ova Danka Derifaj provalila je u dom obitelji Perković, preko ljestava se popela na terasu u vlasništvu Marka Perkovića Thompsona – dokumentacija o vlasništvu je dostupna javnosti, kao i da je točno definirano da su Perkovići vlasnici „ravnog krova“ .

2. Derifaj se popela u društvu čovjeka kojem su sudovi u više navrata odbili zahtjev za pristupom terasi obitelji Perković.

3. RTL-ova ekipa provalila je u dvorište kuće u kojoj živi obitelj Perković s 5 djece – 3 maloljetne djece bili su sami u kući, jako su se prestrašili kad su vidjeli da se 2 nepoznata muškarca i jedna žena šeću po njihovoj terasi i oko njihovog bazena.

4. Sve navode djece o šetanju Derifaj po njihovoj terasi i oko bazena, potvrđuju video snimke dostupne javnosti.

A što se tiče kuknjave Derifaj i RTL-a o „govoru mržnje“ protiv njih – da potvrdimo – osuđujemo svako iskazivanje mržnje na bilo koji način prema bilo kome. Ali, osuđujemo i svaku manipulaciju. Bilo bi dobro da RTL definira na što misli kad kaže „govor mržnje“ i da navedu konkretne primjere. Da ne bi ispalo da kritiku javnosti na račun RTL-a i Derifaj – koju se može iščitati iz stotina i stotina komentara pod tekstovima u kojima nastoje pravdati svoju provalu – od Glorije, preko Telegrama, Jutarnjeg lista, Slobodne Dalmacije, RTL-a do ove stranice – proglašavaju „govorom mržnje“. I da ne bi ispalo da traženjem političke zaštite od premijera i ministrice kulture – u stvari vrše pritisak na Državno odvjetništvo koje sada istražuje upad u dom Perkovićevih.

Uredništvo Facebook stranice Marka Perkovića Thompsona