ODVJETNIK KOVAČEVIĆA: Naravno da ne spada u Remetinec, nije kriv i kani se vratiti u Janaf

“Kada mene netko pita kako se Dragan Kovačević osjeća odgovaram da se ne osjeća dobro i ne smatra da tamo pripada, a i ja osobno mislim da mu tamo nije mjesto”, odgovorio je Ivo Farčić za N1 televiziju na pitanje o tome kako je Kovačeviću u istražnom zatvoru.

“Ono što pratimo u medijima nije ono što mi smatramo objektivnom istinom, u medijima se uglavnom iznosi stav USKOK-a, a o stvarima koji su izvan postupka često se prekoračuje i stav državnog odvjetništva i često imamo teško narušavanje presumpcije nevinosti”, rekao je Farčić za N1.

Obrana će biti, kaže, da se Kovačević ne osjeća krivim, a komentirao je i detalje oko Kluba o kojima mediji pišu. “Ono čemu služi ta priča oko kluba je namjeravana moralna diskreditacija, to je klub koji je počeo kao udruga, zavičajni klub Slavonaca u kojem su se sastajali Slavonci, bio je zatvoren za javnost, nikada se u njemu ništa nije naplaćivalo, nema ničega ilegalnog, a baražna medijska priopćenja pokušavaju ga prikazati kaoneku mističnu organizaciju.”

Ako je privatni klub i privatno vlasništvo i točilo se piće koje se nije naplaćivalo, kaže da ne zna zašto bi se izdavali računi. “Bio je tamo i stroj za brojenje novca, pitao sam o tome pa su mi rekli da su se tamo sastajali, a nitko nikada nije ništa naplaćivao pa su mu iz šale kupili neispravan stroj za brojenje novca.”

O tome hoće li Dragan Kovačević iskoristiti pravo na otpremninu nakon smjene s čelne pozicije Janafa Farčić pojašnjava da bi po ugovoru trebao dobiti drugo radno mjesto, a sve drugo će vidjeti, pokušao sam u petak stupiti u kontakt s osobama iz Janafa nisam uspio, pokušat ću ponovno u ponedjeljak.”

Kaže da se Kovačević kani vratiti u Janaf. Smatra kako nije bilo razloga za smjenu, ali razumije smjenu. “Naravno da se namjerava vratiti, sve smo osporili, namjeravamo ići dalje, bilo bi nam drago da ostane u Janafu i da se obustavi postupak”, rekao je. 

Komentiraj