DETALJI NESREĆE KOD ČAZME: Petero mladih stradalo u BMW-u zbog alkohola, brzine i nekorištenja pojasa

Neprilagođena brzina, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa (tri od četiri glavne ubojice u prometu) su uzroci teške prometne nesreće, koja se dogodila jutros, 27. rujna oko 07.12 sati, 23-godišnji mladi vozač upravljao je osobnim automobilom marke “BMW” (BJ), pod utjecajem alkohola kroz Gornji Draganec, prigradskom naselju Čazme.

Objavila je to u svom priopćenju PU bjelovarsko-bilogorska, koja iznosi detalje:

Izlaskom iz blagog zavoja ulijevo uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila stanju kolnika (kolnik mokar) izgubio je nadzor nad upravljačem vozila i desnim kotačima zahvatio travnatu bankinu, uslijed čega je došlo do zanošenja vozila po kolniku u lijevo i slijetanja na nogostup i travnatu površinu s lijeve strane kolnika.

Tom prilikom je prednjim dijelom vozila udario u metalno-žičanu ogradu jedne kuće, te se vozilo zarotiralo za 180 stupnjeva i udarilo zadnjim lijevim dijelom u betonski zidić, a lijevim bočnim dijelom u nosivi stup kovane ograde. Nakon udara došlo je do višestrukog prevrtanja vozila po metalno-žičanoj ogradi nakon čega se vozilo zaustavilo u dvorištu.

Za vrijeme vožnje vozač te troje putnika na zadnjem sjedištu nisu bili vezani sigurnosnim pojasom, dok je jedino putnik na prednjem sjedištu bio vezan sigurnosnim pojasom.

Zbog zadobivenih ozljeda 23-godišnji vozač, 17-godišnji i dvoje 19-godišnjih putnika su prevezeni u Opću bolnicu Bjelovar radi pružanja liječničke pomoći, dok je 15-godišnja putnica zbog teških tjelesnih ozljeda prevezena u Klinički bolnički centar u Zagrebu. Do trenutka objavljivanja vijesti za 17-godišnjaka i jednog 19-godišnjaka su kvalificirane također teške tjelesne ozljede od su 23-godišnji vozač i drugi 19-godišnji putnik još u liječničkoj obradi tako da njihove kvalifikacije ozljeda još nisu poznate.

Vozaču su izuzeti uzorci krvi i mokraće poradi analize na prisutnost alkohola ali i analize na prisutnost opojnih droga u organizmu.

Zbog prometne nesreće državna cesta D-43 bila je zatvorena za sav promet od 7.26 do 08.35 sati kada se promet naizmjenično odvijao istočnim prometnim trakom, dok je u 11.08 sati promet pušten u oba smjera. Do naizmjeničnog propuštanja promet se odvijao okolnim pravcima.

Zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu protiv 23-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

Komentiraj