ODLUKA VLADE: Proglasili dva nova strateška projekta na Jadranu

vlada, tihomir orešković

Autokamp Punta Nova i projekt Hotel Park 5*, Rovinj postali su strateški investicijski projekti RH. Vlada je prihvatila i Program razvoja sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja za razdoblje do 2020. godine.

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada bi trebala prihvatiti odgovor Europskoj komisiji vezano uz problematiku konverzije kredita u švicarskim francima.

Vrijednost ukupnih troškova Autokampa Punta Nova je 120 milijuna kuna, a investitor je tvrtka Nova Camping. Gradit će se u Općini Povljana na Pagu, a predviđa se uređenje 500 kamp parcela, 85 kamp mjesta, 4 sanitarna objekta i 250 mobilnih kućica ukupnog smještajnog kapaciteta 2.200 gostiju, a tijekom sezone će zapošljavati 165 radnika, objasnio je ministar gospodarstva Tomislav Panenić, a prenosi Media servis. Investicija Hotel Park u Rovinju teška je 539 milijuna kuna.

‘‘Radi se o rekonstrukciji postojećeg hotela s tri na pet zvjezdica. Imat će 190 ekskluzivnih soba i 20 apartmana, kapacitet 600 gostiju i otvara se 85 novih radnih mjesta.‘‘, dodaje Panenić.Tehnička Vlada prihvatila je i prijedlog odluke o donošenju Programa razvoja sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja za razdoblje do 2020. godine, čime se ostvaruju pretpostavke za korištenje 85 milijuna eura iz europskih fondova za unaprijeđenje strukovnog obrazovanja.

Resorni ministar Predrag Šustar: ‘‘Na ovaj način privodi se kraju, za Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, vrlo važan zadatak koji omogućava unapređenje sustava strukovnog obrazovanja sukladno potrebama tržišta rada i europskim politikama.‘‘