ODLAZAK UGLEDNOG PSIHIJATRA: Iznenada preminuo Robert Torre (56)

Ugledni klinički psihijatar dr. Robert Torre, autor nekoliko knjiga s područja psihijatrije ovisnosti, iznenada je umro u četvrtak u Zagrebu u 56. godini života.

Psihijatar, književnik i kolumnist, Robert Torre gotovo trideset godina je radio u KBC-u Sestre milosrdnice u Zagrebu kao specijalist psihijatrije sa subspecijalizacijom iz alkoholizma i drugih ovisnosti.

Poseban je ugled stekao svojim radom s ovisnicima u terapijskim zajednicama koje je s kolegama i suradnicima, kao i s bivšim ovisnicima, otvarao po cijeloj Hrvatskoj.

Autor je nekoliko knjiga s područja psihijatrije ovisnosti te u javnosti zapažena kritičkog pamfleta “Prava istina o psihijatriji”.

Napisao je i knjige “Ima li života prije smrti?”, u kojoj istupa kao svojevrsni stručnjak za ljudsko iskustvo te izlaže odgovore na pitanja što je život i kako ga živjeti; “Ludilo uzvraća udarac”, u kojoj izlaže preko dva stoljeća dugu priču o monopolu psihijatrije nad ludilom, te knjige “Alkoholizam: prijetnja i oporavak”, te “Kockanje: Kako protiv ovisnosti”, javlja HRT.